Denisa Petráš

Vylieč sa a ži naplno

Bezlepková krupicová kaša bez mlieka

Krupicová kaša posypaná s kakaom a maslom bola kedysi moja najväčšia srdcovka z detstva. Potom som sa s ňou rozlúčila na 7 rokov, pretože som si myslela, že v mojej verzii bez lepku a mlieka sa už nedá urobiť. Zistila som, že sa to dá, a že môže chutiť ešte lepšie ako kedysi! Už si len predstav jej vôňu, a ako sa ti rozplýva na jazyku, pocit, že si doma, a že si konečne môžeš dovoliť dať to, s čím si sa už dávno rozlúčila. Práve to získaš v tomto recepte.

Budeš potrebovať:

  • ryžovú krupicu
  • karob (kakao mi kedysi veľmi dráždilo črevá)
  • kokosový olej panenský (namiesto masla)
  • rastlinné (mandlové) mlieko
  • škorica
  • kardamón
  • vanilka
  • sladidlo: med

POSTUP:

Na 2 porcie potrebujeme pol litra mlieka, postupne primiešavame krupicu, až kým nám kaša nezhustne. Ak by to bolo príliš husté, dá sa to doriediť vodou. Ak by to bolo riedke, dosypeme krupicu na konci. Odhadom je to 30 až 50g krupice na pol litra mlieka.

Tajný tip, čo ešte treba pridať: veľa lásky 🙂

Túto kašu robil Jany Om.

Vieš si uňho objednať bezlepkové torty, koláče, vegetariánske a vegánske jedlo.

Ďalšie recepty nájdeš tu.

Zdieľať:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *