Denisa Petráš

Vylieč sa a ži naplno

Mango tmavá ryža s morčacím mäsom z farmy, mikrobylinkami a kokosovou omáčkou z Filipín

Určite poznáte dni, keď máte chuť na niečo iné, na nové chute. Aj tento recept vznikol takto. Chcela som použiť môj nový mix korenín, ktoré mi odporučil môj kamarát Fahmy z Egypta a kokosovú omáčku bez lepku a sóje od Mira a Aďa. Do toho som začala s mojou novou vášňou mikrobylinkami od Moniky, a nový recept bol na svete. Ak vás zaujímajú exotické chute šmrncnuté Thajskom a ich ryžou s mangom. Voilá. Nech sa páči. Recept píšem špeciálne na želanie pre Andrejku M., potom ako videla moje story. 🙂

Na tento recept budete potrebovať:

  • tmavá ryža
  • hrozienka (ak chceš)
  • mango (čerstvé či mrazené)
  • hrášok
  • lesné čučoriedky (ak chceš)
  • maliny (na ozdobenie)
  • kurkumu čo najlepšiu kvalitu (ja mám od Onlyfarms zo Sumatry, Indonézia, majú aj zázvor, škoricu, vanilku v top kvalite)
  • rozmarín (Dávidkovo korenie)
  • klinček mletý (Dávidkovo korenie)
  • cibuľa sušená
  • soľ (ja mám zbieranú z piesku na Lanzarote, kde som bola vo februári, jediný detail, tie kryštáliky sa nezmestia do solničky:D, na čo som prišla až potom)
  • tmavú sopečnú soľ (ak chcete, má inú chuť)
  • čierne korenie
  • sushi omáčku Herbert bez lepku a sóje, Filipíny (Onlyfarms)
  • mikrobylinky od Mamimicrogreens od Moniky (ďatelinka, moja srdcovka vždy a všade koriander, slnečnica, pak choi)
  • morčacie mäso z farmy kupované online z Farmove

Postup:

Najskôr si dáte uvariť ryžu. Počas toho hodíš na panvicu hrášok a mango, pekne to opečieš. Potom si pridáš na mäso všetky tie koreniny, a to isté urobíš aj s ryžou, keď ju dovaríš.

Na mäso som dala kokosovú omáčku, soľ, korenie, kurkumu, rozmarín a cibuľu.

Na ryžu som dala soľ, korenie a mletý klinček.

Keď to máte pripravené, zmiešate ryžu so zmesou s hráškom na panvici.

Zvlášť na nerezovej panvici som si urobila mäsko tak, aby nebolo suché, takže to tam neopekajte príliš dlho.

A keď to už máte všetko na tanieri, pridala som chrumkavé mikrobylinky, ktoré teraz do seba ládujem každý deň. Telo si to pýta 😀

Výhodou tohto receptu je, že je ľahký a rýchly s novými chuťami. A je bez lepku a mlieka:)

Dobrú chuť.

Ďalšie recepty bez lepku a mlieka nájdeš tu.

Fotky z prípravy

Ako prebiehala príprava:

Zdieľať:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *