Tento recept vznikol úplne náhodou, keď som bola s Janym u kamarátky Rory na domčeku s krbom. Pripravil mi mliečnu ryžu s hurmikaki, ktorá bola neuveriteľne lahodná. Dokonca experimentoval a použil na to tmavú ryžu. Však každý pozná mliečnu ryžu z obchodu, tak to to je jej kvalitnejšia verzia. Výsledok predčil naše očakávania. Musela som to pre vás spísať. Nech sa páči.
Na tento recept potrebuješ:
- hnedá ryža
- mandľové mlieko
- sladidlo med či iné
- kokosový olej na vrch
- vanilka
- škorica
- kardamón
- 1 zrelé hurmikaki
- čučoriedky
- kešu
- horká čokoláda s pistáciami
Postup:
Jednu šálku ryže povaríme asi 30 až 40 minút domäkka. Pridáme mlieko, aby sme dostali konzistenciu mliečnej ryže (má byť hustá ale stále tekutá). Osladíme medom, či kokosovým cukrom. Tak isto môžeme pridať vanilku, kardamón a škoricu, či iné korenie podľa svojej fantázie. Pridáme nakrájané hurmikaki, čučoriedky na vrch, opečené kešu a na vrch zastokneme tmavú čokoládu s pistáciami. Tá sa pekne v ryži rozpustí a chrumkavé mandle v nej ti vytvoria perfektnú kombináciu. Na koniec ryžu môžeš poliať ešte troškou medu, či javorovým sirupom.
Ak chceš vidieť receptov viac a prekvapiť rodinku, klikaj sem.
Dobrú chuť!
Tento recept pripravil Jany Om.