Najlepší čas na túto ovocnú tortu je, keď je sezóna ovocia ako sú jahody a marhule. Ovocná želatína a vôňa jahôd je niečo, čo si zamilujete. Je to sýta ovocná torta, takže nikto nezostane hladný. Doma treba mať želatínu v čo najlepšej kvalite, kokosovú múku a zrelé čerstvé voňavé ovocie. Môžte použiť aj ríbezle či maliny, ale vtedy sú tam zrniečka, takže skôr odporúčam čisté ovocie bez semienok.
Čo potrebujete na túto dobrotu?
- 4 vajcia
- 2 VL medu
- 1/2 hrnčeka kokosového oleja
- štipka soli
- 5 VL želatíny
- 2 hrnčeky sezónneho ovocia
- 1 hrnček kokosovej múky
Postup
- 4 vajíčka vyšľaháme mixérom s 2 VL medu, do toho pridáme kokosový olej, štipku soli a hrnček kokosovej múky. Vznikne tuhé cesto, ktoré dáme do chladničky na 20- 30 minút
- Formu 28 cm si vytrieme olejom a kokosovou múkou
- Cesto rozprestrieme prstami do formy a necháme vyššie okraje (ak máme dosť cesta), pečieme max 8- 9 minút v trúbe na 170 stupňov, aby korpus zostal ešte trochu mäkký vnútri
- Potom si rozmixujeme 2 hrnčeky sezónneho ovocia (najlepšie sú jahody, marhule)
- V menšom hrnci zmiešame rozmixované ovocie, med a 5 VL želatíny, všetko miešame, kým nám to nezhustne, nemá to vrieť
- Korpus môžme nechať trochu vychladnúť a nalejeme naň ovocnú zmes (ak to vylejeme ešte na horúci korpus, mne to urobilo krásne dúhovanie, vtedy som použila čierne ríbezle a egreše
- Tortičku ozdobíme ešte podľa predstáv nakrájaným ovocím, lístkami mäty či jedlými kvetmi
Ak chcete vyskúšať ďalšie osvedčené recepty, nájdete ich tu.