Hľadáš niečo naozaj špeciálne? Tak si to našla. S mojou skvelou kamarátkou Júliou bývame pri sebe. Rady si zdieľame overené a chutné recepty bez lepku a mlieka. Tieto snickers som ochutnala u nej, a bola som z nich nadšená. Následne som dala výzvu na facebook, že ak chcú aby som dala tento recept aj na blog, tak počkám, či bude dostatočný záujem. Keďže mi každú chvíľu chodili notifikácie o tom ako ľudia komentovali príspevok, že recept chcú, tak som sa rozhodla vám to nakoniec spísať tu.
Čo sa oplatí mať doma:
- mandle
- ovsené vločky bez lepku
- kokosový olej (panenský)
- arašidové maslo (crunchy chrumkavé)
- datle
- čokoláda (bez mlieka)
Postup:
Pripravíme si 3 chutné sladké vrstvy na snickers. Postupne ich dáme do formy, ktorú budeme môcť nakrájať na malé obdĺžničky.
Sušené datle môžeme na 10 minút namočiť do vody, aby boli mäkkšie alebo použijeme datlovú pastu, ktorá sa dá kúpiť vo väčšine obchodov so zdravou výživou.
- vrstva: rozmixované mandle, ovsené vločky, kokosový olej a arašidové maslo
- vrstva: (chutí podobne ako karamel, ale 100x lepšie), mix datlí, vody a chrumkavého arašidového masla
- vrstva: kúsky mandlí alebo arašidov, čokoláda, soľ (moja poznámka: kombinácia čokolády a trošku soli bola veľmi zaujímavá v tomto recepte, dávala tomuto dezertu ďalšiu úroveň)
Datle sú super, lebo sú plné vitamínu B6, horčíka, medi, vápnika, železa, zinku a antioxidantov.
Ak chceš vidieť receptov viac a prekvapiť rodinku, klikaj sem.
Tento recept pripravila Julia Har.
2 Responses
Ďakujem za tento recept a určite ho použijem viac ako len raz. Ľudia ako ja, ktorí majú problém s toleranciou lepku a laktózy, to nemajú v každodennom živote ľahké – musíme si dávať pozor na mnohé výrobky. Lepok a mlieko sa nachádzajú prakticky všade. Naša strava si vyžaduje neustále sledovanie a uvedomovanie. Treba byť informovaný, aby sme si neublížili, preto ešte raz ďakujem za tento recept.
To ma teší, že sa recept páči. Áno, je to tak, je to pre nás zložitejšie. Rada šírim osvetu aj ako si uzdravovať trávenie a zápal v tele.
Denisa