Denisa Petráš

Vylieč sa a ži naplno

Zelerová polievka s hríbami

Na jeseň počas sezóny hríbov veľmi dobre padne nový zaujímavý chutný recept na zelerovú polievku s hríbikmi. Túlať sa lesom a hľadať hríby je predsa zážitok pre celú rodinu. Tá vôňa keď si ich prinesiete domov, a ešte keď ich začnete pripravovať na panvici. Ak máte experimenty v kuchyni ako ja, tak si na tento zelerový krém pridajte okrem opečených húb aj nakrájané pásiky cukrového melóna či čerstvú pažítku.

Na 4 porcie budete potrebovať:

  • 600 g zeleru
  • 200 g jabĺk (jablko a pol)
  • 100 g čerstvých hríbov
  • 60 g stonkového zeleru (1 stonka)
  • rastlinné mlieko alebo smotana
  • olivový alebo kokosový olej
  • 100 g šalotky (3 ks)
  • soľ
  • bobkový list a mleté čierne korenie
  • podľa chute čertsvá pažítka, pásiky cukrového melónu, namletý muškátový oriešok

Príprava:

Jablká ošúpte a nakrájajte na kúsky. Stonkový zeler dobre umyte, a tiež nakrájajte na kocky. Ošúpaný zeler nakrájajte, ošistenú šalotku. Rozohrejte olej na panvici a restujte šalotku dosklovita, pridajte stonkový zeler, zeler a restujte. Potom prídu na rad jablká, osoľte a varte domäkka. Hríby umyte/očistite, nakrájajte a restujte. Uvarenú zeleninu rozmixujte mixérom, pridajte mlieko/smotanu a prevarte.

Polievku dochuťte podľa potreby soľou, strúhaným muškátovým orieškom, čiernym korením a ak chcete aj lyžičkou citrónovej šťavy.

Servírujte spolu s opečenými hríbmi a pažítkou.

Ďalšie recepty nájdete tu.

Zdieľať:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *