Tento chutný šalátik je súčasťou publikácie Šaláty s láskou od Taliana Davida Bez. Čo ma na tejto knihe receptov zaujalo bolo, že David si každý z týchto 260 receptov urobil sám na obed vo svojej práci, odfotografoval a hneď aj zjedol. Pripravovall svoje obedy takto celé 3 roky, až pokiaľ mal dosť fotiek na prípravu svojej knihy. Na obed mal vždy iba hodinu. Použité fotky šalátov sú naozaj krásne, ak to porovnám s inými kuchárkami, vidieť že autor knihy má naozaj zmysel pre detail, kompozíciu, farby a chute na tanieri. Potom vás ani neprekvapí, že David sa živí ako umelecký riaditeľ v oblasti reklamy a dizajnu, čo je na tých nádherných fotografiách receptov vidieť. Najskôr jedia oči, u mňa to naozaj platí pri výbere receptov. Aj keď nemáme talianske gény ako David, som si istá, že si aj my chceme doplniť energiu, žiť zdravšie a pochutiť si. Dosť bolo suchých sendvičov a prihrievaných cestovín zovčera 🙂 Ideme na to!
Recepty k týmto šalátom budú obsahovať iba čo k receptu potrebujete. Postup vám bude už určite známy, takže ho tu ani nebudem rozpisovať. Čím jednoduchšia príprava, tým lepšie. David uverejnil iba tie najzaujímavejšie šaláty. To to je jeden z nich. Buon appetito!
Na tento šalátik budete potrebovať:
- čierne hrozno
- hlávkový šalát
- melón
- čerstvú mätu
Na dresing zmixujeme:
- 1 lyžicu extra panenského olivového oleja
- 1 lyžičku citrónovej šťavy
- štipku soli a čierneho korenia
- 1 lyžičku konopných alebo slnečnicových semiačok
Kto môže konzumovať niektoré typy syrov, pridá si 100 g fety alebo kozieho syra.
Zdroj: David Bez, Šaláty s láskou, recepty na každý pracovný deň, 2015