Takúto kokosovú nepečenú roládu v klasickej verzii sme robievali radi celý rok, špeciálne však pred Vianocami. Recept je jednoduchý a roládu stačí dať na hodinu do mrazničky, a už ju aj môžete krájať a ponúkať návšteve. Osobne mám veľmi rada takéto voňavé čokoládové rolády, pretože chutia výborne a netreba ani len zapnúť trúbu. Jej ďalšia výhoda je v tom, že sa dá aj zamraziť a jej chuť to nijako neovplyvní. Tak kto si chce niečo zamlsať?:)
Budete potrebovať:
Kakaová plnka
- 1 šálka namočených ďatlí (najlepšie sa dajú zohnať online, či na trhu v Starej tržnici v soboty)
- 1/2 šálky kakaového prášku (dávam trochu kakaa a trochu karobu, keďže ten je ľahšie stráviteľný než kakao)
- 1/2 šálky kokosového oleja (nemusí byť roztopený, aby sa vám nevylieval z papiera)
- hrozienka (ak ich máte radi)
Kokosová plnka
- 1/2 šálky strúhaného kokosu
- 1/2 šálky roztopeného kokosového oleja (treba to dobre premiešať, inak vám bude plnka príliš sypká a nebude vôbec držať, viem o čom hovorím:D)
- 1 čajová lyžička vanilkového prášku, ak ho máte doma (väčšinou sa mi minie:D)
Postup:
V kuchynskom robote či ručným mixérom pomixujeme najskôr ďatle, potom pridáme kakao s karobom, a nakoniec kokosový olej. Cesto dáme na papier na pečenie a vyváľkáme ho asi na 1 cm.
Do misky dáme všetky prísady, a poriadne to premiešame tak, aby bol olej všade v kokose. Kokos nesmie ostať sypký. Túto bielu časť položíme na vrch čokoládovej plnky.
Teraz začína tá vtipná časť, rolovanie rolády do pekného tvaru:D
Ak sa vám podarilo dobre vymiešať plnky, nemusíte sa obávať, že by vám olej vytiekol von z papiera.
Ak sa vám to náhodou stalo, stačí použiť štipce na prádlo a papier pripevniť (aj v kuchyni môžeme byť kreatívne:). Ak máte však obe plnky v požadovanej konzistencii (čo vám gratulujem), tak smelo do toho aj bez štipcov.
Zaroluj roládu a šupni ju do mrazničky na hodinku. Potom si ju môžeš preložiť aj do chladničky a raz za čas ju ísť pozrieť:D
Ďalšie sladké recepty nájdete tu.