Denisa Petráš

Vylieč sa a ži naplno

Sviečková bez lepku a mlieka

Okrem polievok milujem aj všetky možné druhy omáčok. Sviečková s knedľou bolo vždy moje obľúbené jedlo z detstva. Keď som však už nemohla jesť knedľu, prestala som jesť aj sviečkovú. Avšak potom som našla recept v mojich zapísaných receptoch od babiny Gitky na sviečkovú, a rozhodla som sa ho trochu upraviť. Je to verzia receptu bez knedle, som si však istá, že kto zbožňuje knedľu a nevie jesť sviečkovú bez nej, nájde si k nej cestu 🙂

Budete potrebovať:

  • 500 g morčacieho alebo kuracieho mäsa
  • 6 mrkiev
  • štvrťku zelera
  • 2 petržleny
  • rastlinné mlieko, asi 1 liter (a menej stačí)
  • bobkový list
  • soľ
  • čierne korenie (celé do hrnca a pomleté na mäsko)
  • kyslá kokosová smotana z Lidl (dobrovoľné)
  • na ozdobu: čerstvá mäta, pásiky melóna, čierne hrozno

Postup:

Dáme si variť zeleninu (1 hodinu potichu) do hrnca so soľou, čiernym korením a bobkovým listom. Mäso osmažíme na oleji na panvici, pridáme soľ, čierne korenie a pokrájanú cibuľku. Po hodine zeleninu z hrnca zlejem, vyberiem bobkový list a celé korenie. Potom uvarenú zeleninu rozmixujem v mixéri a kto chce môže pridať ešte aj zásmažku (k tejto omáčke ju ja nerobím) + samozrejme mlieko. Ak vám omáčka chutí takto, tak máte hotovo, ak nie tak pridajte ešte aj kyslú kokosovú smotanu.

Ako prílohu v tomto recepte beriem k mäsku omáčku, kto však chce, môže si k tomuto receptu ešte dorobiť aj domácu knedľu bez lepku.

Ďalšie recepty nájdete tu.

Zdieľať:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *