Ako malá som zbožňovala vajíčkovú polievku. Vždy mi ju robila babina Gitka, keď sme k nej išli. Najviac sa mi páčilo, keď som si na tanieri našla kus uvareného žĺtka. Tiež mi vždy veľmi voňala opražená rasca. K tejto polievke som sa vrátila až po dlhej dobe, keď som si vypýtala recept. Táto polievka je klasika, je chutná, zasýti, a spĺňa aj požiadavky stravy bez lepku a mlieka. Keďže milujem polievky, na trávenie robia naozaj zázraky, rozhodla som sa ju sem pridať. Výhoda tohto receptu je aj v tom, že je veľmi ľahký a rýchly.
Čo budete potrebovať?
- 3 zemiaky
- pomletú rascu (kto chce môže použiť aj celú)
- 2 vajíčka
- soľ
- červenú papriku (použi ju iba, ak ti na ňu telo zle nereaguje)
- 2 strúčiky cesnaku
- olej
- 2 polievkové lyžice ryžovej múky na zahustenie
- majoránka
Postup:
V menšom hrnci si na oleji pražíme pomletú rascu, pridám 2 veľké lyžice ryžovej múky, pretlačený cesnak a červenú papriku. Dám pozor, aby mi to celé neprihorelo. Potom polievku zalejem studenou vodou, pridám majoránku, soľ a zemiaky pokrájané na kocky. Pred koncom varenia pridám ešte 2 vajcia (môžete ich rozžľahať v miske pred tým, alebo si tam dáte žĺtka vcelku, pozor na škrupiny od vajec) a trochu majoránky, nech vám vonia celá kuchyňa.
Polievka sa varí asi 45-60 minút.