Denisa Petráš

Vylieč sa a ži naplno

Vajíčková polievka od Gitky

Ako malá som zbožňovala vajíčkovú polievku. Vždy mi ju robila babina Gitka, keď sme k nej išli. Najviac sa mi páčilo, keď som si na tanieri našla kus uvareného žĺtka. Tiež mi vždy veľmi voňala opražená rasca. K tejto polievke som sa vrátila až po dlhej dobe, keď som si vypýtala recept. Táto polievka je klasika, je chutná, zasýti, a spĺňa aj požiadavky stravy bez lepku a mlieka. Keďže milujem polievky, na trávenie robia naozaj zázraky, rozhodla som sa ju sem pridať. Výhoda tohto receptu je aj v tom, že je veľmi ľahký a rýchly.

Čo budete potrebovať?

  • 3 zemiaky
  • pomletú rascu (kto chce môže použiť aj celú)
  • 2 vajíčka
  • soľ
  • červenú papriku (použi ju iba, ak ti na ňu telo zle nereaguje)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • 2 polievkové lyžice ryžovej múky na zahustenie
  • majoránka

Postup:

V menšom hrnci si na oleji pražíme pomletú rascu, pridám 2 veľké lyžice ryžovej múky, pretlačený cesnak a červenú papriku. Dám pozor, aby mi to celé neprihorelo. Potom polievku zalejem studenou vodou, pridám majoránku, soľ a zemiaky pokrájané na kocky. Pred koncom varenia pridám ešte 2 vajcia (môžete ich rozžľahať v miske pred tým, alebo si tam dáte žĺtka vcelku, pozor na škrupiny od vajec) a trochu majoránky, nech vám vonia celá kuchyňa.

Polievka sa varí asi 45-60 minút.

Viac receptov nájdete tu.

Zdieľať:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *